Spletno mesto uporablja piškotke z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali s klikom na gumb "Se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov.   Več...   Se strinjam

Licenciranje

Program Zevs RX je na voljo v treh inačicah (osnovna, lahka in profesionalna – od 1.2.2006 naprej). Inačice so oblikovane zaradi različnih potreb uporabnikov in cenovnih razredov. Možno je hkrati licencirati različne inačice programa. Kasneje je mogoče inačico tudi nadgraditi z plačilom razlike v ceni inačice.

Zevs je zaščiten z hardwerskim ključem, ki mora biti prisoten v računalniku, drugače program deluje v predstavitvenem načinu. Možno je tudi mrežno dodeljevanje licenc, ki omogoča instalacijo na večih računalnikih. Program v tem primeru pridobi licenco pri licenčnemu strežniku, ki je zaščiten s ključem. Na ta način lahko program Zevs uporablja sočasno toliko uporabnikov kot je registriranih licenc.

 

Nakup licence

Pri tem načinu licenciranja preide lastništvo licence na uporabnika po plačilu vseh obveznosti. Možno se je dogovoriti za enomesečno poskusno uporabo programa (brez omejitev).

Na delovanje nudimo enoletno garancijsko dobo v kateri ste upravičeni do vseh novih različic programa, tehnične in uporabniške podpore po telefonu in elektronski pošti. Znotraj garancijske dobe poskrbimo tudi za čimprejšnjo realizacijo morebitnih prilagoditev programa. Tudi drugače se vaše želje upoštevajo vendar ne garantiramo takojšnje izvedbe željenih prilagoditev. Garancijo je možno ob izteku garancijske dobe podaljšati (kar je finančno ugodneje). Če se garancijska doba prekine je potrebno za pridobitev nove različice kupiti nadgradnjo programa.

 

Lizing s prenosom lastništva licence

Ta način licenciranja omogoča obročno odplačevanje licenc. Maksimalna doba je dve leti. Plačila se lahko vršijo na poljubno število mesecev npr: mesečna, dvomesečna, kvartalna, polletna, … Delovanje programa je v tem primeru odvisno od plačanih obveznosti. Avtorizacija se vrši avtomatično preko interneta. Če plačilo obroka ni poravnano v 5 dneh po preteku roka plačila se delovanje programa ustavi do prejema naslednjega obroka. V času lizinga je uporabnik upravičen do garancijskih storitev (glej nakup). Po plačilu vseh obveznosti se lastništvo licence prenese na uporabnika in program lahko uporabljate neomejeno.

 

Najem programa

V tem primeru uporabnik nikoli ne postane lastnik licence ampak plačuje najemnino oziroma nadomestilo za uporabo. Plačila se lahko vršijo na poljubno število mesecev npr: mesečna, dvomesečna, kvartalna, polletna, … Najemnina se plačuje vnaprej. Uporabnik lahko prekine plačevanje najemnine za določeno obdobje vendar mora o tem obvestiti podjetje PIA. V primeru trajne prekinitve mora uporabnik vrniti licenco oziroma ključ za zaščito programa podjetju PIA. Avtorizacija se vrši avtomatično preko interneta. Če plačilo naslednjega obroka ni poravnano v 5 dneh po preteku roka plačila, se delovanje programa ustavi do prejema naslednjega plačila. V času najema je uporabnik upravičen do garancijskih storitev (glej nakup).

 

Plačevanje po porabi

Če ste občasni uporabnik ali imate  večkrat povečano potrebo po uporabi sistema je ta način ravno pravi za vas. Plačevanje po uporabi namreč nima omejitve števila licenc oziroma hkratnih uporabnikov. Uporabljate namreč toliko licenc, kot jih v danem trenutku potrebujete. Prav tako lahko uporabljate enterprise ali basic možnosti glede na uporabo.

Na podlagi sklenjene pogodbe plačujete mesečno naročnino (stroški vzdrževanja sistema in obračuna) in uporabo programa glede na porabo. Licenciranje temelji na podlagi mrežne zaščite. Odprte so vse možnosti programa in neomejeno število uporabnikov (Privzeto 20 hkratnih licenc. V primeru predloženega dokazila, da je v podjetju več programerjev se ta omejitev poveča.). Glede na to, katere možnosti in koliko hkratnih uporabnikov je uporabljalo program se beleži poraba, ki se prenaša tudi na strežnik podjetja PIA. Obračun porabe se vrši mesečno.

Za ta način je potrebna internetna povezava na strežniku kjer je nameščena mrežna zaščita.